În cadrul campaniei ”Sânge din Sângele tău”, lansată în urmă cu două săptămâni de ziarul Libertatea, angații Ringier, printre care și reporterii, au donat sânge pentru pacienții aflați în suferință pe un pat de spital.

Puțin înainte de ora nouă, o colectă mobilă de la Centrul de Transfuzii Sanguine din Capitală, a sosit la redacția ziarului Libertatea. După ce medicii au instalat, într-un loc ales cu grijă, paturile și toate celelate ustensile medicale necesare pentru  colectarea sângelui, potențialii donatori au început să-și facă apariția. Potențiali, pentru că exista posibilitatea ca o parte dintre ei să nu fie apți pentru donare. În încercarea de a face un gest umanitar, pe lângă angajații noștri, au venit la donare mai mulți cititori fideli ai ziarului. Unii au donat, alții au fost respinși din diferite motive. Cu toate acestea, au fost mândri că și-au făcut curaj și au încercat, promițând că după ce își vor rezolva probleme de sănătate, cu siguranță vor încerca din nou să doneze sânge.

Campania inițiată de ziarul Libertatea continuă. Principalul motiv al acesteia este  criza acută de sânge cu care se confruntă, în aceste luni, spitalele din România. Medicii spun că, în ultima perioadă, numărul donatorilor este într-o continuă scădere, lucru îngrijorător atât pentru medici, cât și pentru pacienți. Tocmai din acest motiv, încercăm să tragem un semnal de alarmă, îndemnându-i pe români să-și facă curaj și să meargă să doneze sânge pentru bolnavii aflați în suferință. Dacă ne-am mobiliza, așa cum facem de fiecare dată când se întâmplă o tragedie, și am dona măcar de două ori pe an, cu siguranță aceste probleme nu ar mai exista. Din păcate, România stă foarte prost în ceea ce privește donarea de sânge față de țările europene. Suntem cu mult sub media europeană și a țărilor din jurul nostru, chiar și cu cele care sunt la același nivel cu noi.

Dacă știi o persoană care are nevoie de transfuzii de sânge, lasă un mesaj pe pagina de Facebook a campaniei ”Sânge din sângele tău”. Și tu poți salva o viață!