În urmă cu aproximativ două luni, un strigăt disperat de ajutor, avea să mobilizeze o țară întreagă. Fiica compozitorului Marius Țeicu, Patricia, mama a doi copii, făcea un apel către toți prietenii și cunoștințele ei pe o rețea de socializare, rugându-i să doneze sânge.

Se întâmpla la jumătatea lunii iunie. Patricia, singura fiică a cunoscutului compozitor Marius Țeicu, fusese diagnosticată cu o boală gravă, pe care însă nu a dorit să o dezvăluie. Cu toate acestea, tînăra de 39 de ani, internată – la vremea respectivă – la Institutul Clinic Fundeni, pe Secția de Transplant Medular, făcea un apel disperat către toți prietenii și cunoștințele ei de pe Facebook și îi ruga să meargă la Centrul de Transfuzii Sanguine din București și să doneze sânge – grupa A2 RH pozitiv- pentru ea..

“Dragi prieteni, am nevoie de ajutorul vostru, mai precis de sânge. Trebuie să fac zilele astea transfuzie de sânge urgent, însă grupa A pozitiv nu se găsește pe “piaţă”, aşa că apelez la ajutorul vostru, dacă puteţi să donaţi pentru mine. E nevoie de sânge grupa A pozitiv (Rh pozitiv) Şi să specificaţi că donaţi pentru Patricia Rodica Rădulescu, internată la Spitalul Fundeni.Vă mulţumesc din suflet şi…I need your blood!:))”, scria femeia la vremea respectivă.

Mesajul ei a fost preluat și dat mai departe de o mulțime de oameni și vedete, astfel încât, într-un timp record, Patricia a primit sângele de care avea atâta nevoie. Zilnic, zeci de oameni au nevoie de transfuzii de sănge fie din cauza bolii de care suferă, fie pentru că au suferit un accident grav, fie pentru că trebuie operați de urgență. Să faci o faptă bună și să mergi să DONEZI sânge nu te costă absolut nimic. Așa că nu mai sta pe gânduri. Cineva are nevoie de ajutorul tău!