Avea doar un an și nouă luni când a fost diagnosticată cu leucemie. Era o formă ușoară, despre care medicii spuneau că se va vindeca în proporție de 98% și, în mare parte avuseseră dreptate. Doar că, la doi ani de la terminarea tratamentului, boala micuței Rebeca a recidivat.

Rebe, așa cum o alintă mămica ei, este o fetiță extrem de frumoasă și foarte deșteaptă. De aproximativ o lună, se află internată în Spitalul Fundeni, pe Secția clinică de pediatrie, din cauza unei leucemii pe care, cu doar doi ani în urmă, părea că a învins-o. Însă boala, perfidă și nemiloasă, s-a încăpățânat și a pus, din nou, stăpânire pe trupul firav al copilei.

Dar să o luăm de la început. Cu doar trei luni înainte de a împlini doi anișori, după câteva episoade de febră și o culoare mult prea palidă a feței, mama Rebecăi a decis să ducă fata la un control. Veștile nu aveau să fie din cele mai bune. În urma unei hemograme, femeia a aflat că singurul ei copil are leucemie și a fost sfătuită să vină la București, ele fiind din Medgidia. Nu au stat pe gânduri nici o clipă și au venit degrabă la Institutul Fundeni din Capitală. Timp de opt luni, micuța a făcut mai multe cure de citostatice intravenos și, pentru că a răspuns foarte bine la tratament, medicii au decis ca restul tratamentului să-i fie administrat pe gură. Și cum acest lucru putea fi făcut foarte bine și acasă, Rebe și mămica ei, Alina, au fost externate. Copila a continuat tratamentul medicamentos încă doi ani și trei luni, dar, lună de lună, a venit la control la București. După trei ani, micuța a ieșit învingătoare din lupta cu boala, reluându-și activitățile de zi cu zi. Anul trecut a început școala și a fost tare fericită pentru că de multă vreme aștepta acest lucru. Toate mergeau bine, iar copila se simțea perfect. Dar asta până în urmă cu o lună, când brusc i s-a făcut rău. Au venit, din nou, la București și, după un set de analize,  medicii au anunțat-o pe mamă că, din nefericire, boala a recidivat. Și au luat-o de la capăt. Pentru că mămica ei vrea să o protejeze, Rebeca știe că are doar o anemie și nu o boală atât de gravă. Problema cea mai gravă este că, dacă în scurt timp rezultatul puncției nu va fi unul favorabil, micuța va avea nevoie de transplant medular.

Acum, din cauza curelor de chimioterapie, copila de 7 anișori are nevoie de transfuzii de sânge. Și cum știm cu toții că centrele de transfuzii se luptă cu o criză de sânge, mămica fetiței îi roagă pe toți românii, care pot și vor, să doneze sânge pentru fiica ei. Rebeca Mihaela Ilie are nevoie de transfuzii de sânge cu grupa B3, Rh pozitiv. Haideți să o ajutăm!