Apel disperat! Andreea are doar 31 de ani și este în comă de mai bine de o lună. În noiembrie a devenit mămică pentru prima oară însă nu a reușit niciodată să-și vadă sau să-și țină în brațe minunea. Și asta pentru că în ultima lună de sarcină femeii i s-a declanșat din senin o pancreatită. O boală gravă, cu o evoluție galopantă, care i-a măcinat organismul într-un timp extrem de scurt.

Tânăra era programată să nască pe 8 decembrie. Cu doar 10 zile înainte de termenul stabilit de ginecologul care i-a urmărit sarcina, Andreea a fost băgată de urgență în cezariană. Și asta pentru că viitoarei mămici i se declanșase, brusc, o pancreatită. Operația de cezariană a decurs normal, iar copilul s-a născut perfect sănătos. Starea tinerei însă era gravă. De la maternitatea a fost transportată de urgență la Spitalul Floreasca unde a fost supusă imediat unei intervenții chirurgicale. Cu toate acestea, starea de sănătate nu i s-a îmbunătățit deloc, ci s-a degradat de la o zi la alta.

După o săptămână, medicii au hotărât să o bage în comă indusă. A trecut de atunci o lună și jumătate, perioadă în care proaspăta mămică a fost operată de 7 ori. Organismul ei însă este extrem de slăbit, iar starea de sănătate ține foarte mult acum de capacitatea corpului de a lupta. Pentru a reuși, Andreea are mare nevoie de sânge. Și cum în prezent spitalele se confruntă din nou cu o criză de sânge, provocată de perioadă sărbătorilor, familia ei face apel către toate persoanele care pot dona. Orice copil are nevoie de mămica lui, iar fetița Andreei nu a putut simți, nici măcar pentru o clipă, iubirea necondiționată a celei care i-a dat viață. Haideți să le ajutăm!

Andreea Scarlet Matei are grupa de sânge A2 și este internată pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență Floreasca, însă orice grupă de sânge este de mare ajutor. Cei care vor să o ajute să treacă peste acest hop  pot dona fie la Centrul de Transfuzii Central (strada Doctor Felix) mentionand „Pentru Andreea Scarlet Matei”, fie la Punctul de Colectare de la Spitalul Floreasca, specificând numele tinerei.